• Úvodny fotografie obce Obora Plzeň sever
  • Ves ležící 6 km od Plas na někdejší důležité obchodní cestě z Plzně do Žatce. Poprvé byla připomínána v r. 1175. Byla ve vlastnictví plaského kláštera a světských feudálů.

ZMĚNA - Zrušení přímého autobusového spojení mezi Oborou a Plzní

  • středa, 02 říjen 2019 19:18

Aktualizace:

Přímé spojení mezi Oborou a Plzní zůstane zachováno. Nakonec pojede jeden přímý autobus ráno z Obory do Plzně (školní autobus, odjezd v 6:45), pouze v zastávce Horní Bříza, rozcestí dojde ke změně čísla linky. Tento autobus bude končit v zastávce Plzeň, Nemocnice Lochotín. Pravděpodobně dále pojede jeden přímý autobus odpoledne také odpoledne z Plzně do Obory. Více informací na níže uvedené webové adrese.

-----

Od 15.12.2019 dojde na popud POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy), i přes odpor naší obce, ke změně autobusových linek projíždějících obcí. Nejdůležitější informací je zrušení autobusové linky Plzeň - Obora - Kralovice. V důsledku tohoto faktu od 15.12.2019 nepojede z Obory žádný autobus přímo do Plzně a zpět. Veškerá doprava na Plzeň bude směřována přes Kaznějov, kde bude přestup na linku Kralovice - Plzeň. Více informací najdete na webové adrese POVED:

https://www.poved.cz/cz/jizdni-rady-bus-okr-plzen-sever-a-rokycany-od-14-6-2020/

Naposledy změněno čtvrtek, 12 prosinec 2019 10:43